Hoi iedereen,

Dat voelt als een eeuwigheid geleden dat ik nog eens in de “back office” van mijn blog zat te schrijven. Heerlijk eigenlijk… Sinds kort kriebelde het weer om voor jullie (en voor mezelf) te schrijven.
Na enkele stomme excuses in mijn hoofd die me tegenhielden, heb ik toch de stap genomen en ben ik vorige week zondag achter mijn PC gekropen. Ik had al zolang niets meer geschreven dat het soms terug een beetje eng voelt. Bang zijn is nergens voor nodig…dus hier zit ik dan. Om eerlijk te zijn met jullie, voel ik toch wat kriebels in mijn buik… van hier terug te zijn, in mijn huid, “Mode Sans Souci”.

Zoals sommigen onder jullie wel weten, zijn wij ten “Huize Affligem”, in ons “Stokershof” al een goeie 2 jaar aan het renoveren en één keer je de microbe te pakken hebt, gaan ‘die beestjes’ nog moeilijk uit je lijf 🙂 Dus “bezint eer ge begint”.

Ik zat al een tijdje met het idee om ons renovatie project van vorig jaar, van “stal” naar “slaapkamer met badkamer” met jullie te delen omdat ik toch merk dat vele onder jullie ook in deze levensfase zitten.

Het doel is om jullie te inspireren met enkele sfeerbeelden van onze werken, of misschien kan je door enkele tips het “renoveren” wat gemakkelijker maken…Ook de “Deco” zal niet ontbreken in deze post 😉

Er zijn zoveel jonge koppels met kinderen die zich ook aan de renovaties wagen en dat vind ik toch CHAPEAU (lees: ik ben blij dat we nog geen kindjes hebben) Ik kan me niet inbeelden dat ik naast het “klussen”, nog zou moeten zorgen voor een kindje, het is zo al zwaar genoeg. Zelfs mijn planten vergeet ik soms water te geven… 😉

Aan alle (jonge) mama’s en papa’s, singles en andere koppels die de “renovatie-microbe” te pakken hebben kan en wil ik alleen maar meegeven: “Volhouden”, “Doorbijten” en toch ook “Genieten” van het traject er naartoe. Je gaat zo blij zijn achteraf:

Je huis blijft geen werf,

het stof verdwijnt vroeg of laat,

binnenkort zit je in het nieuw,

je wordt fitter (bekijk het als een workout ladies),

je leert zoveel bij en de rust en voldoening die er komt wanneer je klaar bent is onbeschrijfelijk! Om maar te zwijgen over de Deco-fase!

Die laatste fase is voor mij het ultieme uitkijkpunt van het renovatieproces… Wanneer het “decoreren” eindelijk aangebroken is, ga ik als een zottin naar de winkel of shop ik online m’n lievelingsspulletjes, waar ik al die tijd naar verlangd heb. Soms koop ik al wat spullen tijdens de werken, maar dat is zo’n zonde, want dan moet ik ze quasi altijd in de verpakking laten staan & dan word ik écht ongeduldig.

Alles mooi op z’n plaats zetten en voor elk deco artikel een leuk plekje bedenken is voor mij echt een moment van puur geluk! In die momenten verlies ik mezelf, maar op de goeie manier. Complete euforie, na al dat stomme en soms lastige, vuile werk.

Via Instagram krijg ik wel eens ‘vragen’ over waar ik mijn “deco spullen” koop, daarom toon ik jullie vandaag enkele leuke spulletjes, zodat jullie kunnen mee dromen naar deze allerleukste fase!

Tipje van de sluier: ik bestel heel veel op H&M Home. Voor diegenen onder jullie die er meer van houden om alles in het echt te zien, 1 adresje: Docks in Brussel 🙂

Let’s START:

Zo zag onze stal eruit toen we aan ons project begonnen… (diepe zucht, dan kan ik jullie garanderen!)

Maar ik kon me goed visualiseren wat het ging worden en waar we naartoe wouden… Heel belangrijk omdat altijd in je hoofd te houden. Zo verlies je je moed niet 😉

Keep on dreaming!

En af en toe een glaasje rosé na en (tijdens) de werkuren, dat helpt ook natuurlijk 🙂

Omdat ik persoonlijk “chauffage” niet zo mooi vind in zo’n grote, open ruimte, kozen we voor vloerverwarming.

Dit deden we via Easykit.

Een échte aanrader:

-heel duidelijk

-gebruiksvriendelijk

-de dingen die je over hebt, kan je gewoon terug brengen (en je krijgt je centjes terug)

-er is een hulplijn waarnaar je altijd kan bellen (en geloof me, die heb ik gebruikt!)

Kijk even mee naar ons filmpje 🙂

Wat een werk!

Wie heeft de badjas herkent? Soms had ik gewoon helemaal geen zin en sleurde ik mezelf uit bed en renoveerde ik gewoon in mijn badjas… zelfs té lui om “mijn werk tenu” aan te doen en vergeten dat Michiel aan het filmen was…

Op die manier hoopte ik stiekem mijn “statement” te maken dat ik elk moment terug in bed ging kruipen (soms deed ik dat ook, maar dat waren gelukkig de uitzonderingen)

Als douche hebben wij gekozen voor een ‘open douche’ en heel belangrijk: wij hebben bewust rekening gehouden met de avondzon, want die vind ik heerlijk!

Als jullie de keuze nog hebben qua plaatsing voor jullie ramen, dan zou ik dit zeker aanraden.

Douchen in de avondzon is echt VAKANTIE!

Zie ons doen… “twee onozelaars” in onze toekomstige douche!

Dromend naar het resultaat, want dat is wat de moed erin houdt… Soms moet je eens gek doen tussendoor…

En samen visualiseren…

Dit is het resultaat:

Over onze “bekleding” van de douche heb ik al heel wat vragen gekregen…

Moment suprême! Ik onthul graag ons geheim…

Het is absoluut geen Mortex (want hiervoor hebben wij offertes opgevraagd en dat was jammer genoeg buiten budget)

Wij wouden iets heel natuurlijks en licht… en door onze vele bezoeken aan de Brico, kwamen we gewoon tot het idee van “kelderbezetting” te gebruiken. Ideaal, want ze gebruiken dit op muren in kelders, om oa. het vocht tegen te houden. Aangeraden in een natte omgeving! Perfect!

Een klein “stresske” vooraleer we begonnen, omdat we niet echt reviews vonden op internet van andere “zotten” die ook dit idee hadden bedacht… Maar eind goed, al goed… We zijn super tevreden over ons resultaat!

Er komen ook geen barsten in en alles blijft mooi intact. Bovendien heeft het een dikke korrel, waardoor het lijkt alsof onze muren zijn ingesmeerd met zand… Dat in combinatie met de zon… mmmmmm, mijn inner zeemeermin komt weer naar boven! 😉

Voor 1 pot kelderbezetting betaal je bij Brico, 59 euro! Daarmee hebben wij alles kunnen doen.

Goedkope douche! En vochtvrij 😉

Onze tegels hebben we gekocht bij Brukomtegel, klik hier om ze online te bekijken/bestellen.

Zeer tevreden over de kwaliteit en service. Vriendelijk personeel en niet ver van Affligem 🙂

Ook de combinatie van deze steen met parket werkt heel goed!

Nog wat sfeerbeelden van de periode in mijn leven die ik graag snel vergeet:

Een NEST

Een Chaos

Een Werf

De OSB fase heb ik echt vervloekt, dus we zullen maar snel overgaan naar de leuke fase DECOREREN!

Ik geef jullie als tip om OSB en Gyproc te laten doen door werkmannen.. echt een prutswerk, maar wel heel belangrijk.

Ik zoom graag in op m’n “deco items“.

Onderaan de foto’s kan je altijd het merk of de shop terugvinden. De meeste artikels zijn recent, dus je zou ze nog moeten kunnen vinden als je iets leuk ziet! 😉

Veel plezier!

Kussens: H&M HOME

Kommetjes: Action

Magazine houder: Clips in Asse

Stolp: H&M Home

 

Kaders: Eurotuin

Plant “Ficus”: Gekregen van Lynn (l)

Kapstok en Kimono: H&M Home & H&M

Kussens: Action

Tapijt: H&M Home

 

 

“Babobab” kaars gekregen van mijn mams, toen de renovaties afgelopen waren (om het te vieren!)

Dekentje: Zelfbouwmarkt (Wist je dat ze een supermooie deco afdeling hebben in Ninove?)

Het merkje van deze plaid noemt: “SIMLA”

 

Dream Big: Action

Glaasje: The Recollection @Antwerp, Kloosterstraat (zalig op een zondag!)

 

Mandje: H&M Home

Bankje: Kistenkoning

“Netflix” van in bed…

Lavabo: online besteld via Vida XL

De Kistenkoning heeft dit prachtige meubel op maat gemaakt.

Ik kan deze webshop écht aanraden. Ze maken heel mooie meubels en je kan zelf je eigen touch bepalen 😉

Deze loftdeur is trouwens ook door hen gemaakt 🙂

Zeteltje: van op de Marolle in BXL (koopje! 25 euro)

Pot: Horta (met eco cheques) 🙂

Blad: Maison du Monde

 

Bedje: Ikea, maar tweedehands gekocht van Romina 🙂

Ultra blij met onze nieuwe ruimte…

Hopelijk hebben jullie leuke tips kunnen verzamelen en houden jullie de moed erin…

Binnenkort deel ik onze tweede project met jullie, de Bed & Breakfast, “Peace & Loft”. Momenteel zit onze moraal nog goed. Wij hopen tegen 1 juni klaar te zijn zodat we van een mooie zomer kunnen genieten met veel gasten in ons Stokershof!

Ik wens jullie alvast super veel renovatieplezier. Als jullie vragen hebben, mogen jullie me altijd mailen 🙂

Ik vat nog eens mijn GOLDEN TIPS samen:

-zet altijd muziek op

-drink veel water tijdens de werken (en voorzie voor de zekerheid ook wat rosé)

-visualiseer en droom van het resultaat

-bijt door

-en wees lief voor elkaar…

Image result for hartje

 

Liefs,

Laura