Vorige week nam mijn vriend, Michiel, me mee voor een “B-day verrassing”. Het was iets onvergetelijks en ik deel het graag met jullie, zodat het jullie kriebeltjes geeft om het ook te doen.

Ik hou van verrassingen en van water en van vissen en van zeemeerminnen en ondanks dat, had ik nog nooit gedoken met een zuurstoffles. Ontelbare keren met mijn snorkel op avontuur geweest, maar met een grote fles, nog nooit. Ik moet er zeker een paar keer om gezeurd hebben en dat had mijn liefje onthouden… 🙂

Op donderdagavond nam hij me mee naar “Nemo33”, te Vorst. Hij vertelde me dat het een zwembad was met een diepte van 33 meter. Ooit heeft hij er zijn “SSI Advanced” behaald, dat wist ik nog.

Als verrassing kreeg ik een privé-initiatie-les van een leraar. Michiel hield me goed in de gaten en dook ook mee. Schattig om te zien, volgens mij had hij meer zenuwen als ik. Na enkele oefeningen mocht ik de diepte in en daar stond er nog een andere surprise op me te wachten.

Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, we doken naar een luchbel om daar te genieten van m’n B-day Diner, geserveerd door de duikers die daar werkten. Zo’n diner heb ik nog nooit mogen ervaren…

Op het menu stond een voorgerecht van “foie gras” en als hoofdgerecht kregen we “kreeft”. Ik zei nog tegen Michiel: “Zo diep in het water, smaakt alles precies veel lekkerder!”

Om de zoveel tijd werd er extra zuurstof toegevoegd aan onze luchtbel, zodat we niet duizelig zouden worden. Ik had er geen last van en was nog helemaal excité van mijn eerste duikervaring. De bubbeltjes van de champagne stegen misschien net iets sneller naar mijn hoofd.

Alles bij elkaar zijn we samen 2 uur in de wondere waterwereld gebleven. Ik vond het een super verjaardagscadeau en ultra mooie ervaring. De rust die er heerst, jouw eigen ademhaling waarvan je de echo hoort, het communiceren met elkaar via ogen en gebaren, controle over je lichaam, …

Ik had al een vermoeden, maar nu weet ik het zeker, mijn vorig levensjaar moet als een zeemeermin geweest zijn… 🙂

Geniet even mee met deze herinnering:

Met dank aan Michiel voor dit mooie cadeau en dit mooie filmpje.

https://owlcinematography.com

http://www.nemo33.com