Onlangs bracht ik een bezoek aan ‘Food Photo’ om een kijkje te nemen achter de schermen van mijn favoriete foodleverancier: “Foodbag”.

Zoals ik al eerder schreef op mijn blog, koop je hier écht geen kat in een zak.

Voor diegenen die het concept niet kennen:

Foodbag verzorgt je elke week met een box vol lekker eten. Voor 4 dagen ben je gezegend met verse, kwalitatieve gerechtjes die je makkelijk en snel in elkaar flanst. Ideaal als je graag kookt, maar boodschappen doen niet echt jouw ‘dada’ is. Bovendien werken de originele gerechtjes zeer inspirerend.

Nadat ik deze box zelf al heb uitgetest, kreeg ik ook de kans om kennis te maken met het verhaal achter de schermen én dit was impressionant!

Ik werd met open armen ontvangen door een hele leuke bende. Om de  2 weken komen ze samen aan Dok Noord in Gent, omringd door een prachtige ruimte waarin ze gedetailleerd te werk gaan.

Het ruikt er heerlijk, want er wordt uitvoerig gekookt door Melissa, één van de koks / foodstylistes die daar werkt. Zelf liggen haar roots in Zuid-Afrika, waar koken haar passie werd al van kinds af aan.

Melissa & Mieke zijn het creatieve brein achter de leuke Foodbag-gerechtjes en het straalt eraf dat ze het doen met uiterste verfijning! Hartverwarmend was het voor mij om hen in actie te zien.

Na het koken, wordt elk gerechtje zorgvuldig gepresenteerd op de mooist mogelijke manier om zo gefotografeerd te worden.

Ik was en ben dankbaar dat ik het werk achter de schermen ook eens mocht ontdekken.

 

  

 

Ik heb het aan de levende lijve mogen ondervinden en ik doe mijn hoedje af voor zulke start-ups waarbij aan alles gedacht geweest is tot in de uiterste puntjes!

Het resultaat mag er dan ook zijn! En de gerechtjes…mmmmmm, je haalt gewoon je eigen restaurant in huis!

#topper

http://foodbag.be/