Modetrends voorjaar 2016

written by guestblogger

Pictures: gezocht by me

Het voorjaar van 2016 belooft weer veel nieuwe trends voor de damesmode. Aankomend seizoen wordt misschien wel gevarieerder dan ooit. Hieronder de belangrijkste trends op een rijtje. Kies je favorieten en combineer er op los!

Kleuren dit voorjaar

De kleuren die je kan verwachten voor het voorjaar van 2016 staan in het teken van intuïtie; kalme en zachte pasteltinten. Geen deprimerende tinten, maar vrolijke en positieve. De zachte pasteltinten kunnen vooral goed gecombineerd worden met warme neutrale kleuren. Naast de pasteltinten komen ook geel, blauw, groen, zwart en wit weer naar voren. Al met al vormen deze kleuren een goede mix met elkaar.

dames-horloge-mint-groen

pastel mode

patroon-bernadette-vest

trends_lente_zomer_2016

Kleding en designs:
De kleding bestaat uit soepele, transparante, zachte stoffen. Kant en zijde zijn ook dit voorjaar weer te zien. Kant komt naar voren in vele kleuren, niet alleen zwart of wit, maar ook in allerlei andere kleuren. Daarnaast zijn het juist de kleine details die de kleding extra vrouwelijk maken. Deze details bestaan uit linten, strikken, rushes, knopen en pailletten. Ook strepen komen weer helemaal terug. Niet alleen horizontaal, maar ook verticaal en diagonaal.

Is-Bow-Tie-a-New-Trend-Among-Women

kk-haar-met-strikjes

lkant

strikje02

De kleding mag losjes zitten, oversized is nog steeds helemaal in dit voorjaar. Kleding is recht en ruimvallend, zonder model, wat iedere look een stukje stoerder maakt. Blouses hebben nette kragen die dicht worden geknoopt tot aan de hals. Aan de andere kant zijn ook blouses met een lage V-hals helemaal in. De asymmetrische trend gaat ook dit voorjaar nog door, vooral in blouses, T-shirts, vestjes, rokken en jurken.

1510918

Fall-Winter-2014-2015-Fashion-Trends-15

pastel-kleuren-natuurlijke-materialen-sfeerboardRokken en jurken zijn er ook dit jaar weer in verschillende soorten en maten. Maxi, midi of mini, het kan en mag allemaal. Dit geldt ook voor de vele verschillende modellen. De lange rokken en jurken zullen vaak een split hebben aan de achter- of zijkant. Ook zijn de rokken en jurken vaak voorzien van vele verschillende printen en andere details die er een elegant geheel van maken.
Ook cardigans en pullovers zijn weer helemaal in. C&A heeft enkele leuke in de webshop.

Accessoires

Naast de vele verschillende kleuren die dit voorjaar helemaal in zijn, zijn er ook de accessoires. De accessoires zijn voornamelijk glanzende voorwerpen in warme kleuren. De handtas is dit voorjaar weer terug van weg geweest. Oorbellen zijn groot en lang, ze mogen worden gezien. Ook lange kettingen en haaraccessoires worden veel verwacht dit voorjaar. Zolang er maar iets van glitter, diadeem of een andere decoratie op zit. Accessoires maken de outfit helemaal af!

a4fd4f13cb7a8a1e0e2e66c124d6056a

Breastplate-Necklaces-Jewelry-trends-2016

Colored-Statement-Earrings-Trend-on-the-Golden-Globes-Carpet-2

shutterstock_270631964_eaq6jv

spring_summer_2016_accessory_jewelry_trends_chokers2 spring_summer_2016_handbag_trends_bags_with_unique_handles

Aan het werk, ladies…

Ik vind vooral de grote oorbellen heel leuk! Zoveel jaar geleden was het ook zeer trendy… ik was al aan het wachten!