’s Morgens trippel ik naar beneden, met een warm dekentje; nog wat moe… TERWIJL ik het water laat koken voor mijn thee of koffie maak ben ik al bezig met het ontbijt klaar te stomen om TIJDENS het werk achter mijn pc of in de auto onderweg naar een klant op te eten. Luidop denk ik al “Ik stop onderweg wel voor een tweede koffie TERWIJL ik tank of TERWIJL ik met mijn mama aan het telefoneren ben.”

Nadien spring ik in de douch en TERWIJL doe ik mijn cocos-olie-mondspoeling; TEGELIJKERTIJD was ik mijn haar en doe ik mijn scrub.

TERWIJL ik mijn haar droog, probeer ik zoveel mogelijk dingen TESAMEN te doen, dagcrème opsmeren, make-up en ik steek nog een wasje in en plooi nog wat slipjes op.

TERWIJL ik mijn jas en sjaal aan doe, geef ik nog vluchtig een kus aan mijn lieve jongen.

TERWIJL ik rijd, sms ik naar mijn beste vriendin, doe ik nog een extra laagje mascara op wanneer ik 2 minuten voor een rood licht sta én op een vrolijke dag zit ik nog luidkeels te zingen met mijn ramen open… een sigaret hoort er dan ook nog bij als ik tenminste nog ergens een aansteker heb liggen.

Terwijl, Tijdens, Té, Tesamen, Tegelijkertijd, Trop… Téveel… we doen zoVEEL en ik lang niet allEEN…

En weet je wanneer ik me bezig hou met 1 ding? waarbij “terwijl” misschien alleen van toepassing is bij een koffie… Wanneer ik SCHRIJF…

Ja, dat is het, schrijven zoals vroeger, met een pen en papier. Niet alleen op deze plek, maar in mijn “boek”. En dat boek, is goud waard!

Ik wou het graag delen met jullie omdat ik het onder de aandacht wou brengen. Jullie wil aantonen hoe leuk het eigenlijk is. Hét wil aanraden, het wil toejuichen, er campagne wil voor voeren! OF het nu een dagboek of een reisboek is. Of je nu elke dag of elke maand 1 keer schrijft, het maakt niet uit… maar schrijf gewoon een beetje meer dan nu.

Ik vind dat JIJ, lieve schat, aan de overkant van je scherm, meer mag schrijven…

-omdat er geen tijd meer genomen wordt om te schrijven, én net daarom je er wel de tijd moet voor nemen

-omdat het geen geld kost en het toch zo waardevol is

-omdat de tijd vliegt, ons leven vliegt en alles zo snel verandert dat we de mooie momenten des té meer moeten koesteren en vasthouden (door ze neer te schrijven, verlies/vergeet je ze minder snel)

-omdat je binnen 5 jaar misschien een ‘Iphone 10’ hebt en je lieve smsjes in rook zijn opgegaan

-omdat het zo leuk moet zijn om binnen enkele jaren je avonturen te herlezen en te kunnen voorlezen aan je kindjes

-omdat het interessant kan zijn om jezelf te zien veranderen

-omdat schrijven soms deugd kan doen

-omdat liefdesbrieven krijgen en geven toch zoveel leuker was

-omdat het iets is van jezelf, jouw verhaal, jouw wereld en jouw herinnering

-omdat we zoveel TERWIJL doen, dat we ook zoveel vergeten

Kortom: Omdat schrijven je rijk maakt én niet rijk hoe wij het vandaag kennen.

 

  

Beetje blootgeven: In mijn geheime boekjes staan vooral reismomenten (heel veel met Michiel), herinneringen, grappige momenten met mijn vriendinnen die ik nooit wil vergeten en die wanneer je ze opnieuw leest je nog steeds doen lachen, quotes die me bijgebleven zijn, gebeurtenissen die me droevig maakte en die ik van me wou afschrijven, dromen die maar blijven ronddwalen in mijn hoofd en grappige uitspraken die voor altijd moeten blijven verder leven…

JUST DO IT BABY!