Toen mijn vriendin dit vandaag op mijn wall van facebook deelde, vond ik dit echt iets dat ik ook op men blog moest delen.

Alle meisjes hebben obsessies met hun haar, (of toch vele die ik ken)

Ofwel vinden ze het te dun, te dik, niet blij met hun krullen of dan net weer te stijl…

Daarom dankzij Flair: hier voor jullie 10 tips om je haar sneller te doen groeien:

1 Focus je tijdens het borstelen op de hoofdhuid, in plaats van op de punten. Zo komen er meer oliën vrij die je haar natuurlijk voeden en beschadig je het niet meer dan nodig. Zo krijgt je haar de kans om van binnenuit het haargroeiproces te versnellen. Gebruik hiervoor wel een zachte borstel, bij voorkeur eentje gemaakt van natuurlijke haren.

2 Verzorgen, verzorgen, verzorgen! En dat wil zeggen: shampoo – masker – conditioner. In die volgorde. Want gezond haar glanst meer, valt soepeler en gladder en lijkt daardoor langer dan opkroesend haar.

3 Vergeet ook je haren niet te beschermen tegen de hitte van haarapparaten. Al deze producten voorzien je lokken van een beschermlaagje, waardoor je haar sterker wordt en uiteindelijk sneller zal groeien.

4 Ga vijf minuten met je hoofd ondersteboven hangen, en herhaal dit elke dag. Beetje gek zicht, maar het stimuleert de bloedtoevoer naar je hoofd waardoor je haarzakjes wakker zullen worden en beginnen te werken. Of het écht werkt? Geen idee, maar we nemen het zekere voor het onzekere, je weet maar nooit..

5 Verwen jezelf met een hoofdmassage, een massagespin kan hierbij helpen. Hiermee bevorder je de bloedsomloop en zuurstoftoevoer waardoor nieuw haar sneller zal groeien. Een leuker idee is om je te laten masseren, hier word je helemaal zen van, wat ook niet onbelangrijk is. Stress is immers dodelijk voor de haargroei én een belangrijke factor in haarverlies.

6 Steek je haren wat vaker op. Door de wrijving tegen de rug kunnen de punten zich namelijk zelf ‘knippen’, en dat kunnen ze helaas niet zo goed als de kapper. Gebruik hier wel geen strakke elastiekjes voor, want deze zetten te veel spanning op je haarzakjes. Ideaal is een scrunchie (jep, die Sarah Jessica Parker in Sex and The City vreselijk vindt) en goed nieuws: hij is weer helemaal hot dit najaar!

7 Extensions zijn niet alleen een goede manier om optisch langer haar te hebben, het zorgt er ook voor dat je haar de tijd heeft om te groeien en niet te veel wordt blootgesteld aan wrijvingen. Kies voor een goede kapper voor het plaatsen van extensions, want slechte kunnen je haar alleen maar meer beschadigen. Fake it, but don’t break it.

8 Vitaminen B, D en proteïnen zijn erg belangrijk voor de haargroei. Dit wetende kan je je voeding aanpassen, maar ook gebruik maken van supplementen. Zet nu op je menu: vette vis, eieren, sojamelk, avocado en bananen.

9 Er bestaan heel veel producten speciaal gemaakt om haargroei te bevorderen, maar om het budgetvriendelijk te houden kan je zelf natuurlijk ook een beetje experimenteren. Wij raden lavendelolie, rozemarijn, eiwit en biergist aan, maar sommige bronnen zweren bij knoflook en uien voor lange lokken. Wij zijn wel niet verantwoordelijk voor de stank die je daarna met je meedraagt…

10 Al ooit gehoord van de mythe van de volle maan? Als je je haar laat knippen bij volle maan, zal het nadien veel sneller groeien. Een kappersafspraak om middernacht bij volle maan? We don’t think so..

 

Komaan ladies, Op naar die mooie lange haren!

Iedereen kan het met deze tips!

 

long_hairgg

 

 

Laura